Tudj meg többet a személyes fejlődésről


Mindannyian a saját életutunkat választjuk. Néha azonban ez az út több elágazásba is elágazhat. A mi feladatunk az, hogy a sok lehetőség közül a legjobbat válasszuk. Az ebben a cikkben felvázolt lépésekkel a helyes irányba tarthatsz.


Egy új készség elsajátítása nagyszerű módja annak, hogy kitágítsd magad és javítsd a karaktered minőségét. Ráadásul egy hobbi, technikai készség vagy művészeti forma tökéletesítése eleinte kihívást jelenthet, de ha elsajátítod, a teljesítmény, a cél és az élvezet érzését nyered el. Ráadásul a szabadidős tevékenységek tárházát gyarapítod, és kerekebb emberré válsz.


Gyakorold az önzetlenség művészetét. Amikor segítesz másoknak, elkezded észrevenni a benned rejlő igazi, gondoskodó énedet, azáltal, hogy másokkal törődsz, és kevésbé koncentrálsz magadra. Segíteni más rászorulónak az egyik legjobb stresszoldó, és amikor feláldozol valamit magadból, hogy segíts egy másiknak, elkezded felismerni teljes önmagadat.


Amikor a területeid rendben tartásáról van szó, akkor ebbe a kábelek és zsinórok is bele kell, hogy tartozzanak. Ezek nem csak azzal jelentenek biztonsági kockázatot, hogy olyasvalami, ami miatt megbotolhatsz vagy eleshetsz, de lehetnek elektromosak is, amelyek áramütést okozhatnak. Győződj meg róla, hogy egyik sem összegabalyodott, és nincs túl sok egy dugóban. Az esések megelőzése érdekében tartsd őket távol a nagy forgalmú területektől. Győződj meg róla, hogy tudd, melyik vezeték és kábel melyik eszközhöz tartozik.


Állítsd be magad a sikerre azzal, hogy kezelhetővé teszed a céljaidat. A terveid mindig úgy kell felállítani, hogy ne tudj lemaradni, de arra is ügyelned kell, hogy ne vigyél bele túlzott energiát. Következetes gyakorlással és a fontossági sorrend felállításával könnyebben fogod tudni kezelni az idődet és a céljaidat.


A célok kitűzésekor hinned kell magadban. Csodálatos ember vagy, egyedi vagy, erős és képes vagy. Ne hallgass arra, hogy mások mit mondanak, te egy győztes vagy. Lehet, hogy elesel, de fel tudsz állni. Ne hagyd, hogy bárki is lefogjon, meg tudod csinálni.


Legyenek céljaid. Ez segít struktúrát adni az életednek. Lehetnek homályos elképzeléseid arról, hogy mit szeretnél csinálni, de ha vannak konkrét céljaid, amelyeket leírsz és minden nap megnézel, az arra késztet, hogy belevágj a célok elérésébe, ahelyett, hogy sóhajtozol és azt mondod, hogy "majd egyszer".


A legtöbb ember nem tesz erőfeszítéseket azért, hogy másokat nyaggasson - ez csak úgy magától jön. Sajnos a zsörtölődésnek éppen ellenkező hatása lehet: neheztelést szül és feláldozza a termelékenységet. Lehet, hogy úgy találod, hogy a kéréseid rendesen össze lehet foglalni egy egyszavas emlékeztetőben, ahelyett, hogy hosszasan szónokolnál arról, hogy mennyire dühös leszel, ha a házastársad elfelejt tejet venni a boltban. Lehet, hogy egyetlen szóra rövidíti le: "Tej!". Még ha ez egy apró változtatás is, nagyon gyorsan a lényegre térhet.


Azzal járulhatsz hozzá a partnereddel való szeretetteljesebb és teljesebb kapcsolathoz, ha igyekszel világosan megfogalmazni a konkrét igényeidet és elvárásaidat, ami az egymás iránti megbecsülés kimutatását illeti. Igen, nagyon szereted a partneredet, de nem ugyanazzal az aggyal rendelkezel. Nem szabad, hogy találgatnod kelljen, amikor a te igényeidről és szükségleteidről van szó. Valójában ez a koncepció könnyen alkalmazható a munkahelyi és családi kapcsolataidra is.


Életünk során természetesen változnak a céljaink. Ezeknek a céloknak az elérése azonban olyan útra is elvezethet bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha is végig fogunk járni. Ez a cikk talán jobban felkészít bennünket a változásokra, amikor az út elágazik, és választanunk kell.