Tippek a személyes fejlődéshez- A rendkívüli én

Az a tény, hogy elhatározza, hogy jobb emberré válik, nagy lépés az élete kiteljesítése felé. Mindenki tudja, hogy vannak módok élete javítására, akár a napi stresszel való jobb megbirkózásról, akár a szeretteivel vagy kollégáival való kommunikáció javításáról. Az a tény, hogy belsővé teszi a tetteit, elég ahhoz, hogy megdicséri magát, mert ez bizonyítja, hogy jó lelke van. Íme néhány ötlet, amelyek arra ösztönözhetik, hogy jó szándékai szerint cselekedjen önmaga fejlesztése érdekében.

Kezdje a napot egy könnyed meditációval, imával vagy csendes gondolattal. Ez segít abban, hogy a napot a jobb lábbal kezdje, és megalapozza a terepet, hogy sok mindent elérjen. Próbálja ki, és nézze meg, mennyire más egy nap, amikor a békés hozzáállásból közelíti meg.

Azok számára, akik spirituális szinten szeretnének személyes fejlődést elérni, próbáljanak meg egy böjttel kapcsolódni testükhöz és belső lelkiállapotunkhoz. Ez segíthet legyőzni a fizikai bűnöket, és közelebb viheti fizikai énjéhez. Feltételezve, hogy nincsenek egészségügyi problémái (és először feltétlenül kérjen orvosi tanácsot), a böjt nagyszerű módja annak, hogy többet megtudjon önmagáról.

A belső erő felszabadítása olyan egyszerű, mint hinni magában. Az egyik első dolog, amit meg kell tennie, hogy felsorolja erősségeit és gyengeségeit. Ez a lista önmagában segít felismerni, hogy milyen erős és mennyi mindent tud tenni. A gyengeségek listájával pedig mindegyiken dolgozhat, hogy lassan elhatalmasodjon felettük.

Tűzzön ki egy ésszerű és elérhető célt, amelyre összpontosíthat. Személyes fejlődés szempontjából érdemes lehet egy néhány év alatt elérhető rövid távú célt és egy hosszú távú célt kitűzni abba az irányba, amerre szeretné, hogy az élete idővel haladjon. Legyen szó szakmai vagy személyes céljairól, a világosan meghatározott eredmény segít a fejlesztési terv felállításában.

Mindenkinek segítségre van szüksége. Az egyik módja annak, hogy segítsen önmagán, ha segít másokon. A rászorulók segítése bizonyos megelégedettséggel tölti el, és hasznára válik azzal a személlyel együtt, akinek segíthetett. Próbálja ki, és nézze meg, hogyan segít önnek, ha másokon segít.

Vessen véget azoknak a nem kívánt képzeletbeli véleményeknek, amelyekről úgy gondolja, hogy az emberek önről alkotnak. Sok szörnyű dolog, amiről azt gondolja, hogy az emberek önről gondolnak, valójában nem történik meg. Ha meg tudja állítani az alapvető önkritikát, akkor biztosan elnyeri a kívánt önbizalmat.

Írjon le egy jól átgondolt tervet a személyes fejlődésére vonatkozóan, hogy tisztában legyen azzal, hogy hol tart, és hol szeretne lenni. Valószínűleg nem autózna át az országon egy jó térkép nélkül, amit követni kell, ugyanez az elv érvényes a személyes legjobb elérésére is. Vegye ki elméjéből azt, amiről tudja, hogy ideális önmaga, és vesse papírra, tegye fel valahova, hogy emlékeztesse magát rá, és dolgozzon minden nap érte.

Lépjen ki magából, és nézzen mások szemével. Sokszor nem halljuk, mit gondolnak rólunk a körülöttünk lévők, vagy mit mondanak rólunk távollétünkben. Ha azonban időt szakít arra, hogy harmadik személy legyen a szobában, miközben másokkal interakcióba lép, betekintést nyerhet abba, hogy kit ábrázol a személyisége. Legyen igazságos az értékelés során, és kérdezze meg magát: "Mit gondolok erről a személyről?"

Tehát itt az ideje, hogy cselekedjen az önfejlesztéssel kapcsolatos belső gondolatai szerint. Úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy belülről növekedjen, és minél hamarabb kezdje el az utat, hogy önmaga jobb verziójává váljon, annál jobban fogja érezni magát, és annál jobban fogja élni az életet. Nyissa ki a szemét egy újabb és szebb jövőre.