Segít a webdizájn jobb megértésében, egyszerű tippekkel


Sokan azt gondolják, hogy a feltűnő webhelyek vonzzák a látogatókat, de nem mindig ez a helyzet. A sikeres webhelyek gondoskodnak arról, hogy a webhelytervezés és a navigáció egyszerű legyen. Olvassa el az alábbiakban néhány kivételes tippet, amelyek segíthetnek.

Használjon leíró címet. Számos webhelytulajdonos elfelejti elnevezni oldalát, vagy elnevezni valami általános, például a "Welcome page" oldalt. A keresőmotorok a címek leírását használják rangsorolásukban, tehát ügyeljen arra, hogy a lehető legelemesebb legyen, anélkül, hogy a fedélzetre menne. Győződjön meg arról, hogy használható-e a nézők és a keresőmotorok számára.

Ha több oldala van a webhelyén, használja a felső navigációs sávot, hogy a látogatók azonnal megtalálják a szükséges információkat. Adjon meg elérhetőségi adatokat, hogy beszélgethessenek veled, ha szeretnék. A címsornak világosnak és láthatónak kell lennie, a bekezdéseknek tömörnek és könnyen olvashatónak kell lenniük.

Webhelyének megtervezésekor próbáljon fel olyan három vagy négy kulcsszót találni, amelyeket elvár, hogy a felhasználók beírják a keresőmotorokat, amikor megpróbálják megtalálni az Ön oldalát. Ezeket a kulcsszavakat ezt követően gyakran meg kell ismételni a cím, az oldal törzse és a leírás metacímkéjén. Ez megkönnyíti a felhasználók számára az Ön webhelyének megtalálását az interneten.

Szervezze meg a linkeket, és ne kerüljön túl sok linket a webhely egyik területére. Ez megtévesztheti a látogatókat, és elhagyhatja webhelyét. Ha van sok alacsony vagy közepes jelentőségű link, emuláld a sok blogban látható "blogroll-okat", és dobd el őket az oldal jobb oldalán található oszlopba.

Futtasson teszteket különböző böngészőalkalmazásokon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye mindegyikén működik. Mivel a különböző böngészők a webhelyeket eltérően jelenítik meg, lehet, hogy a látogató nem rendelkezik a kívánt tapasztalattal. Egy kis kutatás segít eldönteni, mely böngészőket használják abban az időben a leggyakrabban. Ügyeljen arra, hogy béta-tesztelje webhelyét az összes népszerű böngészőben, beleértve a mobil eszközökön használt böngészőket is.

Nézze meg a webhelyén található feltűnő multimédia mennyiségét. Ne vigyázzon rá egy csomó "extrával". A Flash grafika és a multimédia vonzónak tűnhet, de ezek megnehezíthetik a látogatókat a kívánt információ megtalálásáról a webhelyről, különösen, ha az Ön webhelyét nem Flash-kompatibilis eszközről tekintik meg.

Minél többet megismer és gyakorol webfejlesztést, annál könnyebbé válik a folyamat. A tanulás legjobb módja az, ha elindítja a saját oldalt, és egyszerű HTML-vagy HTML-parancsfájlokkal kezdődik, és frissíti, amint kényelmessé válik. Folytassa azzal, amit tud róla hamarosan, mert lehet, hogy több gyakorlatra van szüksége, mint azt eredetileg gondolja.

A weboldal oldalai nagyon fontosak a legkisebb webhelyek számára is, ezért győződjön meg arról, hogy valóban szem előtt tartja a részleteket. Gondoskodnod kell arról, hogy a legfrissebb oldal, amelyet hozzáadott a webhelyéhez, azonos méretekkel és szolgáltatásokkal rendelkezzen az előző oldalakhoz. Az utolsó dolog, amit szeretne, a különböző stílusok és témák tömege egy webhelyen.

Mindig ellenőrizze a webhelyén közzétett mindent. Az embereknek képesnek kell lenniük a tartalom gyors és egyszerű átolvasására. A hibákat tartalmazó webhely nem túl professzionális, és ez arra készteti az embereket, hogy távol maradjanak az Ön webhelyétől.

A fenti cikk elolvasása után megérti, mennyire fontos a vaku minimális szintje, mivel ez problémákat okozhat a betöltés során. Ha tudja, hogyan kell elkészíteni egy szép oldalt, akkor növelheti annak esélyét, hogy sikeres webhelyed legyen. Vegye figyelembe azt, amit a fenti cikkből megtanult, és hozzon létre egy gyönyörű weboldalt, amely nem zavarja a látogatókat.