Kapjon hasznos tippeket a hírnévmenedzsmentről, amelyek egyszerűen érthetőek


Mit gondol, mit tud jól a megbízható és professzionális üzleti hírnév megőrzéséről? Tapasztalt-e bármilyen nehézséget a múltban. Ha hosszabb ideje vezet egy vállalkozást, biztosan volt már ilyen, így talán megtanulhat néhány hasznos stratégiát. Itt az ideje, hogy vállalkozása egyenesben maradjon.


Online jelenlétének növelése érdekében fontolja meg a közösségi média használatát. Az olyan oldalak, mint a Facebook, a Twitter és a LinkedIn segítenek üzleti jelenlétet építeni online és offline egyaránt. A közösségi média hatékony használatához rendszeresen posztolnia kell státuszokat. Amikor információkat tesz közzé egy közösségi médiaoldalon keresztül, használjon kulcsszavakat, és olyan információkat adjon olvasóinak, amelyekre valóban szükségük van.


Legyen átlátható. Egyes vállalatokat azzal vádoltak, hogy eltávolítják a panaszokat a weboldalukról. Ne legyen olyan, mint ők. Ehelyett gyorsan válaszoljon a panaszokra, és a weboldalán közölje, hogyan fogja orvosolni a panaszt. Ha a panasz megoldódott, kérje meg ügyfelét, hogy tegye közzé a weboldalán, hogy a panasz megoldódott, és mennyi időbe telt a panasz megoldása.


Tartsa szemmel a közösségi hálózati tevékenységét. A bölcsek szerint a fogyasztók több mint fele elvárja, hogy a márkák válaszoljanak a közösségi médiában közzétett kérdéseikre és megjegyzéseikre. Ügyeljen arra, hogy gyorsan válaszoljon, lehetőleg legalább néhány órán belül. Mivel sok vállalkozás nem ennyire éber, ha reagál, jobbnak kitűnik a többi közül.Futtassa a közösségi média fiókokat professzionálisan. Ezek az oldalak képviselik azt, hogy ki vagy, ezért fontos, hogy senkinek ne legyen esélye negatív fényben látni őket. Legyen személyeskedő az ügyfeleivel, hogy az emberek ne lássák embertelennek, de ne vigye túlzásba.


Legyen profi, amikor a közösségi oldalakon posztol. Kerülje az internetes zsargon és szleng használatát. Mindig legyen professzionális. Ugyanúgy reagáljon a hozzászólásokra, mint ahogyan azt tenné az ügyfeleivel egy személyes találkozón. Használjon megfelelő angol nyelvet, és minden válaszát lektorálja, mielőtt közzéteszi.


Ne kérje a webhelyek tulajdonosait, hogy távolítsák el az Önről szóló információkat csak azért, mert azok egy kicsit nem hízelgőek. Az embereknek joguk van a véleményükhöz, és nem szeretné, ha bárki azt hinné, hogy ön az ellenkezőjét hiszi. Megvan az esélye annak, hogy a webhelytulajdonosok kérvényezése, hogy távolítsák el a véleményes kijelentéseket, visszafelé sül el.


Tartsa elégedettnek jelenlegi ügyfeleit, miközben új ügyfeleket toboroz. Sok vállalat feltűnő médiát használ az új ügyfelek bevonására, és semmit sem tesz a jelenlegi ügyfeleiért. Ez visszafelé sülhet el, és csökkenhet a teljes nyereség. Ehelyett kínáljon visszatérő ügyfeleinek olyan ösztönzőket, amelyeket az új ügyfeleknek nem kínálnak. Ezzel tudatja ügyfeleivel, hogy értékeli az üzletüket.


Az Önt kereső embereket közvetlenül az Ön weboldalára irányítsa. Ezt úgy teheti meg, hogy a lehető leggyakrabban használja vállalkozásának nevét és más azonosító szavakat a weboldalán anélkül, hogy idegesítő lenne. Ez a keresőket Önhöz fogja vezetni a negatív és esetleg valótlan értékeléseket tartalmazó webhelyek helyett.

Cége online hírnevét úgy tudja a legjobban kezelni, ha tisztában van azzal, hogy mit mondanak róla. A folyamatos tájékozódás elengedhetetlen ahhoz, hogy a negatív híreket már csírájában elfojthassa. Ezt megteheti úgy, hogy Google Alerteket állít be a vállalat nevére, vagy megbíz egy céget, hogy figyelje ezt Ön helyett.


Mindig kezelje ügyfelei elvárásait azzal kapcsolatban, hogy Ön személyesen hogyan végzi üzleti tevékenységét. Ez azt jelenti, hogy legyen teljesen átlátható, és a hibákat azonnal és szakszerűen kezelje. Maradjon nyitott és őszinte ügyfeleivel.


Ne feledje mindig, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni. Sok olyan üzlettulajdonos van, aki annyira elkeseredik, amikor negatív visszajelzést kap, hogy hagyja, hogy ez alakítsa vállalkozásának formáját.


Bár csábító, hogy profilokat és oldalakat hozzon létre minden elérhető közösségi oldalon, ne tegye, ha nincs ideje és erőforrása arra, hogy ezeket az oldalakat naprakészen tartsa. Alkalmatlannak, lustának fog tűnni, és esetleg árthat a hírnevének, ha egy potenciális ügyfél felfedezi a rosszul kezelt, elavult tartalmakat.


Ismerje meg, mely értékelő oldalak népszerűek, és először ezeken az oldalakon keresse meg cégét. Ezek azok az oldalak, amelyek a legnagyobb forgalmat bonyolítják le. Amit ezeken írnak, azt gyakran más keresőmotorok is betáplálják. Ezért biztos akar lenni abban, hogy a vállalatáról szóló negatív véleményeket vagy megjegyzéseket megfelelően kezelik.


Online hírnevének kezelése során mindig a helyes utat válassza. Az internet tele van olyan emberekkel, akik ki akarják adni a frusztrációjukat. Ne hagyja, hogy beszippantsák. Mindig őrizze meg a hidegvérét, és legyen a felnőtt a szobában. Tegyen meg mindent, hogy megoldja a problémákat. Ha ez nem sikerül, tegye meg a szükséges lépéseket a negativitás eltávolítására.


Az imént megemésztett tippeket építse be a vállalkozás megfelelő működésének fenntartására irányuló stratégiáiba. Biztosítani szeretné, hogy márkaépítése pozitív irányba működjön, és ne visszafelé haladjon.