Kérdései vannak a mobiltelefonokkal kapcsolatban? Ezek a tippek segíthetnek!


Úgy tűnik, hogy a mai korban elengedhetetlen, hogy legyen mobiltelefonunk. Nemcsak arra jók, hogy beszélgessünk velük, hanem sok más dologra is. Ha többet szeretne megtudni a mobiltelefonokról, akkor ez a cikk Önnek szól.


Ha a telefonja vízbe esik, soha ne tegyen olyan feltételezést, hogy azt már nem lehet használni. Vegye ki az akkumulátort, és tegye a mobiltelefont egy rizzsel töltött műanyag zacskóba. A rizs természetes módon magához vonzza a belsejében lévő nedvességet.


Amikor mobiltelefont vásárol, mindenképpen vegye figyelembe a csomagokat. Sok vállalat kínál ilyeneket, és ezek olyan dolgokat tartalmazhatnak, mint egy tok vagy egy autós töltő. Gyakran olcsóbb, ha mindezeket az elemeket csomagban vásárolja meg, mintha külön-külön venné meg őket, és jó eséllyel szüksége lesz néhány tartozékra.


Az okostelefonok egyre lassabbak lesznek, minél idősebbek. A szoftverek frissítése segíthet a telefon működésének fenntartásában. Az újabb telefonoknál az a probléma, hogy a frissítések egyre erősebbek. Ez azt jelenti, hogy régi telefonja nem biztos, hogy képes kezelni ezeket a frissítéseket.


Túl rövid az akkumulátor élettartama? Ha ez a helyzet, az a gyenge jel miatt lehet. A gyenge jelek valóban lemeríthetik az akkumulátorokat. Ha nem használja a telefonját, soha ne tegye olyan helyre, ahol gyenge a jel, például a szekrénybe vagy a fiókba.


Ne bajlódjon a mobiltelefonja képernyőjének borításával. Számos olyan tartozék van, amely javíthatja a mobiltelefonjával kapcsolatos élményt; a mobiltelefon borítói általában nem tartoznak ezek közé. A legtöbb mobiltelefon képernyője már eleve karcálló, és a műanyag borítás csak az érintőképernyőt teszi kevésbé érzékennyé.


Ne használja a mobiltelefon Wi-Fi-t, ha olyan helyen tartózkodik, ahol számítógéphez is hozzáférhet. Sokan nem veszik észre, hogy ez egy könnyű módja annak, hogy felesleges számlákat halmozzanak fel. Érdemes bejelentkezni a számítógépre, és az adatforgalmat azokra az alkalmakra tartogatni, amikor valóban szükség van rá.


Ha fel akar hívni valakit, és a hívás csörgés nélkül egyenesen a hangpostára megy, használhatja a Slydial-t. Ez egy olyan funkció, amely kiküszöböli annak kockázatát, hogy valaki felvegye a hívását. Ha egy szám hívja Önt, és nem tudja, hogy ki az, akkor ez egy nagyszerű szolgáltatás.


Ha aggódik a mobiltelefon sugárzása miatt, használjon headsetet ahelyett, hogy a füléhez szorítaná a mobiltelefont. Általában minden mobiltelefonhoz előre csomagolva jár egy fülhallgató. Így már a dobozból kivéve elkezdheti használni. Fontolja meg egy második megvásárlását az autóba, hogy mindig kéznél legyen egy.


A képernyővédőre nem feltétlenül van szükség. A legújabb képernyők általában már eleve tartalmaznak egy védőréteget. A képernyővédő megnehezítheti a képernyő láthatóságát, vagy akár meg is nehezítheti a készülék megérintését és a vele való interakciót. Ezért a telefon vásárlásakor érdeklődjön a képernyőről és annak gyártási módjáról, hogy eldönthesse, szükség van-e további védelemre.


Töltse fel telefonját, mielőtt az akkumulátor teljesen lemerülne. Ezeket az akkumulátorokat gyakran kell újratölteni. Nem töltődnek fel megfelelően, ha hagyja, hogy az akkumulátor teljesen lemerüljön. Ezért nézze meg, hogy az akkumulátort sokkal korábban fel tudja-e tölteni.


Ha új mobiltelefonra van szüksége, keressen a legújabb modellszámú okostelefonok egyikét. Ezek a telefonok majdnem olyan képességekkel rendelkeznek, mint egy Ipad vagy hasonló, internetre csatlakozó készülék. Ez lehetővé teszi, hogy otthonától távol ellenőrizze e-mailjeit, fizessen számlákat és hozzáférjen online információkhoz.


A mobiltelefon akkumulátorának kímélésének legjobb módja, ha kikapcsolja, amikor éppen nem használja. Természetesen ez nem biztos, hogy lehetséges, ha munkához vagy más fontos célokra van rá szüksége. De ha nincs rá szüksége, akkor kapcsolja ki.


Fontolja meg az előre fizetett mobiltelefon-változatokat. Sok ügyfél nagy megtakarítást ér el, ha előre fizetett szolgáltatásra vált. Ezeknek a szolgáltatóknak az az előnye, hogy a telefonok sokkal jobbak. Az okostelefonokat olyan prepaid szolgáltatók kínálják, amelyeket jelenleg a havidíjas szolgáltatók használnak. Ha ez segíthet a költségvetésén, mérlegelje a lehetőségeket.


Ha van okostelefonja, időnként indítsa újra. Az okostelefonok valójában apró számítógépek, és sokkal hatékonyabban működnek, ha időnként leállítják és újraindítják őket. Ez még inkább igaz, ha sok alkalmazást használ vagy sokat szörföl az interneten.


Ha alig ír SMS-t, minél előbb mondja le az SMS-csomagot a mobilról. Az SMS-csomagok drágák lehetnek, és nem éri meg. Választhat olyan alkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik az SMS-ezést, vagy ha van egy Apple-terméke, azzal ingyenesen iMessage-ezhet más Apple-fogyasztóknak.


Készítsen jelszót a telefonjához való hozzáféréshez. Ez csak néhány percet vesz igénybe. Így senki sem tudja ellopni a telefont, és hozzáférni a személyes adataihoz. Győződjön meg róla, hogy a kód megjegyezhető, de, nem egyszerű. Soha ne írja le. Ezzel csökkenti az adatai feltörésének esélyét.


Amikor csak teheti, használja a Wi-fi-t a telefonján. Így minimálisra csökkentheti az adatforgalmat. Keressen olyan alkalmazásokat vagy webhelyeket, amelyek képesek hotspotokat találni. Ha teheti, építse be ezeket a hotspotokat a napi rutinjába. Sok étteremben ingyenesen adnak Wi-Fi-t.


Amint látja, a mobiltelefonokkal kapcsolatban elég sok mindent kell tudni. Bár lehet, hogy képes nélküle élni, valószínűleg nem akar. Fogadja meg a cikkben megosztott tippeket, és használja őket, hogy a telefonnal töltött idő a lehető legjobb legyen.