Eltömődött, régi vagy szivárgó csövek? Próbálja ki ezeket a tippeket!


Ha valaha is bérelt egy professzionális vízvezeték-szerelőt valami egyszerűre, tudja, milyen drága és bosszantó a tapasztalat. Ha szeretne egy kis készpénzt megtakarítani a saját vízvezeték problémáinak megoldásával, olvassa el. Ez a cikk megadja a saját vízvezeték-javításhoz szükséges ismereteket.

Télen biztosítani kell a házát. Meg kell győződnie arról, hogy a főkapcsoló vagy a zárószelep átkapcsol, mielőtt elhagyja a házát. Mivel egy kis lyuk vagy túlterhelt víz gyorsan fagyasztható, és a csövek elszakadhatnak és kiszélesedhetnek, ki kell üríteni és kinyitni az összes kültéri és háztartási vízvezetéket.

A víz elpazarlása és a potenciálisan magas vízszámlázás elkerülése érdekében rendszeresen ellenőrizze otthonát szivárgó csaptelepekre. Javítson ki minden olyan szivárgást, amelyet azonnal talál. Lehet, hogy magad is elvégezheti a javítást, de ha nem, akkor meg kell keresni egy vízvezeték-szerelőt a javítások elvégzéséhez.

Használja a szűrőket minden csatornában, hogy elkapja a haj és egyéb tárgyakat. Ez megakadályozza, hogy az anyag lefelé kerüljön, és eltömődjön, ami nagyobb problémát okozhat a vonalon. Tisztítsa meg a szűrőket naponta, hogy ne kezdje a vízmentést a mosogatóban vagy a kádban.

Ne öntsön zsírt vagy olajat le a háztartási csatornáiba. Tedd őket konténerekbe és tedd a hűtőszekrénybe, amíg szilárdak, majd dobd el őket. Ha a lefolyóba öntjük, hideg csövekben megszilárdulhatnak. Ezek a szilárd tömegek eltömítik a csöveket, és nagyon nehezen eltávolíthatók.

Győződjön meg róla, hogy mindenki otthonában tudja, hogy hol van a fő vízzáró szelep, és tudja, hogyan kell dolgozni. Ily módon, ha van vízprobléma, a háztartás bárki kikapcsolhatja a vizet, ezáltal csökkentve annak az esélyét, hogy otthona jelentős vízkárosodást okozhat.

A téli hónapokban, ha valahol olyan helyen élsz, ahol a hőmérséklet fagypont alá esik, hagyd a csaptelepedet egy kicsit, hogy egy vékony vízáram legyen. Ez segít megakadályozni a csövek fagyását, ami komoly problémát jelenthet az Ön és az otthoni csövek számára.

Amikor az időjárás fagyosan változik, győződjön meg róla, hogy a külső csapok nem csöpögnek vagy szivárognak. Ha igen, meg kell javítani azokat a fagyasztási hőmérséklet megérkezése előtt. A fagyasztott víz visszahúzódik a csövekbe, és feltörik őket, akár PVC, réz, akár acél. A vízvezetékben nem vesz igénybe egy nagyon nagy szünetet a víz megfelelő mennyiségű szivárgására, hogy komoly károkat okozhasson otthonában.

Tanítsd meg a gyerekeknek, hogyan kell kikapcsolni a WC vízellátását. A gyerekek híresek arról, hogy nagy WC-papírt és más dolgokat vittek be a WC-be, ami elkerülhetetlenül a toalett túlcsordulásához vezet. Különösen, ha a fürdőszobában szőnyeg van, mutassa meg a gyerekeknek, hogyan kapcsolja ki a vízszelepet, ha a WC-víz folyamatosan emelkedik, hogy megakadályozza a túlcsordulás rendetlenségét.

Mint látható, a professzionális vízvezeték-szerelők felvétele általában szükségtelen és költséges dolog, mint a probléma megoldása. A következő alkalommal, amikor a vízvezeték javításra szorul, próbálja meg húzni ezt a cikket, és próbálja meg megoldani. Lehet, hogy meglepődtél, milyen könnyű ez!