Eldugult, régi vagy szivárgó csövek? Próbálja ki ezeket a tippeket!


Ha olyan háztulajdonos vagy, aki nem ismeri a vízvezeték-szerepet, akkor valószínűleg ismeri azt a tapasztalatot, hogy karot és lábat töltöttek fel, ami egyszerű vízvezeték-javításnak tűnik. Ha szeretné elkerülni ezt az élményt, olvassa el néhány tanácsot és tippet a saját vízvezeték-javításának módja kapcsán.

A szivárgó vízvezeték javításának elősegítése érdekében vízvezeték-szerelőt kell felvennie. A szivárgó vízvezeték problémát jelenthet, mert árvízhez vezethet. A probléma megoldásának legjobb módja egy engedéllyel rendelkező vízvezeték-szerelő felvétele, aki képzett a szivárgás kijavítására.

Ne engedje, hogy a csaptelep szivárogjon. Tudta, hogy egy szivárgó csaptelep napi 150 liter vizet pazarol el? Ha van szivárgása, soha ne hagyja figyelmen kívül. Lehet, hogy a csapból vagy a csövekből származik. Folyamatosan ellenőrizze a csöveket és csaptelepeket, hogy nincs-e extra nedvesség vagy kis szivárgás.

Legalább három-hat hónaponként engedje ki az összes vizet a melegvíz-melegítő tartályából. Az összes víz ürítése a tartályból elősegíti az üledék felhalmozódását a tartály alján. Ez az üledék a tartály elbukását vagy kevésbé hatékony melegítését okozhatja.

Ha azt akarja megakadályozni, hogy a konyhai csatornák eltömődjenek, ne öntsön rá zsírt. Lehűlve és eldugulva csapdába ejtheti más élelmiszer- vagy hulladékrészecskéket, amelyek idővel lelassíthatják a víz kifolyását, és eldugulást képezhetnek, amelyet nem könnyű eltávolítani.

Hideg éghajlati területeken a vízvezeték-rendszer csövei néha lefagynak. Megolvaszthatja őket vízvezeték-szerelő hívása nélkül. A folyamat megkezdése előtt nyissa ki a csapot, és kezdje el a csaptelephez legközelebb a kiolvadást, majd mozogjon a vonal mentén a szakaszok kiolvadásakor. Az egyik módszer, hogy a csövet nehéz törülközővel vagy zsákvászonnal tekerje le, majd forró vizet öntsön rá, és tegyen egy vödröt alatta, hogy elkapja a vizet.

Ne vigyen le egy kis problémaként a WC-jéből származó szivárogtatásra. Még a legkisebb szivárgás is hosszú távon drága lehet, mivel potenciálisan száz gallonnyi vizet pazarol el végül. Nézze meg, találja-e a szivárgás gyökerét, vagy kérjen-e szakmai tanácsot, és tartsa-e a WC-jét hatékonyan.

Kerülje a zsír vagy olaj öntését a konyhai mosogató lefolyójába. Zsírok és olajok felhalmozódhatnak a csövekbe, és biztonsági másolatot okozhatnak. Ehelyett várja meg, amíg a zsír vagy az olaj lehűl és megszilárdul, és vagy dobja el, vagy nézze meg, van-e hely az újrahasznosításhoz otthonának közelében.

Valószínűleg van egy blokk a csatlakozóban, amely a szennyvízvezeték és a fővezeték között halad, ha a WC-ben szennyvíz van. Ha a személyes erőfeszítéseid nem képesek megbirkózni egy ilyen eltömődéssel, akkor az egyetlen lehetőség, hogy egy profi vízvezeték-szerelő kiengedje a vonalat.

A ritkán használt szelepek hajlamosak összeolvadni. Karbantartsa áthatoló olajjal, és forgassa el őket olyan gyakran, hogy ne tapadjanak.

Hívja a különböző vízvezeték-szerelőket, mielőtt választana. A szakemberek körében a vízvezeték-árak nem egységesek. Mielőtt felvesz valakit egy jelentős probléma megoldására, hívjon két vagy három másik vízvezeték-szerelőt, hogy megnézze, mi az áraik. Ez nehéz lehet, ha jelentős vízvezeték-problémája van, amelyet azonnal meg kell oldani, de végül pénzt takarít meg.

A vízvezeték-szerelés nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, amikor jó információkkal és tanácsokkal rendelkezik a saját vízvezeték-problémák megoldásáról. Legközelebb, amikor vízvezeték-problémák merülnek fel a házában, próbálkozzon az e cikkben található tippek alkalmazásával, és nézd meg, hogy pénzt spórolhat-e meg önmagának a megoldásával!