Előnyös stratégiák az ékszerpiac megismeréséhez

Az ékszerek eladása, megvásárlása és karbantartása nagy üzlet a mai gazdaságban, és profitálhat belőlük, vagy veszíthet. Függetlenül attól, hogy érdekli-e magángyűjteményét, vagy keres pénzt, hogyan lehet biztos benne, hogy a legjobb választást hozza? Íme néhány hasznos tanács, amelyek segíthetnek a jól teljesítésben.

Ha drága és törékeny kőékszerekkel foglalkozik, vedd őket professzionális tisztításba. Ez sokkal jobb, mint magad megkarcolni vagy elpusztítani ékszer-tisztítószerekkel. Még az ékszer-kendők is túl sokak egyes kövekhez. Ügyeljen arra, hogy ezeket ne tisztítsák túl gyakran, mivel ez nagyon ellenproduktív lehet, és valójában gyengítheti a köveket.

Ne vásároljon ékszereket kínai kiskereskedőktől. Ez az ország hírhedt hamis drágakő és fém ékszerek eladása miatt. Gyakran az ezüstként való valós türkizkel reklámozott ékszerek csak ezüstre permetezett fémdarabok, a türkiz pedig hamis műanyag darabok. Az ilyen szállítók elfogadhatják a visszaküldést, de a saját költségén történő visszaszállítás nehézsége általában nem éri meg. Legyen tisztában az ilyen csalásokkal.

Ha ékszerüket zálogból vásárolja, ellenőrizze képesítésüket. Tudja meg, van-e tapasztalata ékszerekkel, igazolásokkal, vagy ha gemológusokkal dolgozik. A zálogházat, amely rendszeresen működik ezekkel az elemekkel, képesíteni kell arra, hogy megfelelő díjjal értékelje és eladja ékszereit.

Mindig tartsa meg a nyugtát. Az ékszervásárlás egyik legfontosabb dolga annak biztosítása, hogy rendelkezésére álljon a kérdéses cikk visszaszolgáltatásának lehetősége. Soha nem tudhatod, hogy az a személy, akit vásárol, nem tetszik-e a darab, vagy máshol találhat jobb ajánlatot.

Ha kenderékszerei vannak, soha ne viselje azokat zuhany alatt vagy úszás közben. A víznek való kitettség jelentősen csökkenti a kenderdarabok élettartamát. Mindig vegye le ékszereit a vízzel kapcsolatos tevékenységek előtt, és kerülje el nagyon nedves napokon is. Ezzel különleges darabjai hosszú ideig nagyszerűnek tűnnek.

A nyaklánc láncának törése elkerülése érdekében párosítsa azt egy olyan medállal, amely megfelel a súlyának. Vékony nyakláncot csak finom varázsa mellett szabad viselni, a nehéz medánokat pedig vastag, tartós láncoknál kell megtakarítani, amelyek képesek kezelni a törzset. Ez a tipp a báj karkötőkre is vonatkozik.

Ha a lyukasztott füled érzékeny a fémoszlopokra, próbálja meg átlátszó körömlakkkal festeni. Az érzékeny fül lehet viszkető, fájdalmas és piros. Az átlátszó körömlakk vékony bevonásával a fém bevonódik, és ez már nem jelent problémát. Kényelmesen viselheti kedvenc fülbevalóit!

Amikor el akarja tárolni a finom ékszereket, kövesse az adott darabhoz mellékelt utasításokat, és pontosan kövesse azokat. Általában nem akarja, hogy a darabok megérintsék, hogy ne karcolódjanak. A legjobb, ha ékszereit dobozban vagy tasakban tárolja, amelybe bekerült.

Az ékszer területén az összes nyitott lehetőség navigációja aknák lehet. Ha jól tájékozott, akkor jó döntéseket hozhat, és egy szép, értékes gyűjteményt eredményezhet.