A legjobb személyes fejlődési tanácsok, amiket olvasni fogsz!


A személyiségfejlesztés egy intenzíven intim folyamat, de olyan hasznos vállalkozás, amelynek hosszú távú hatásai lesznek. Hol érdemes kezdeni a személyes fejlődés útján? Ez a cikk néhány egyszerű tippet vázol fel, amelyek eligazítanak a személyes fejlődés útján tett első lépésekhez.


Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne maradj túl sokáig bent. Ha bezárva tartod magad, gyorsan elszigetelődhetsz és nagyon depresszióssá válhatsz. Lehet, hogy nehéz lesz, de próbáld meg rákényszeríteni magad arra, hogy minden nap kimozdulj a szabadba, csak azért, hogy kimozdulj a házból.


Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy minden este gondoskodj arról, hogy eleget aludj. Az alváshiányos emberek általában alacsony energiaszintűek és jellemzően depressziósak. Ha gondoskodsz arról, hogy minden este legalább nyolc órát aludj, több energiád lesz, és jobb kedvre derülsz.


Tölts időt a természetben. A világot a technológia irányítja, és könnyű sok időt tölteni az emberekkel és a gépekkel való interakcióval. A természetben töltött idő remek módja annak, hogy kikapcsolódj és újra kapcsolatba kerülj önmagaddal. Érezd a szellőt, lásd az eget és hallgasd a madarakat. Imádni fogod.


Amikor az önfejlesztés kategóriában kutakodsz, fontos, hogy pozitív maradj, és tartsd nagyon magasan az önbecsülésedet. Amikor magadon dolgozol, néha akadályokba ütközöl, amelyek megpróbálnak ledönteni. Ezért kell mindig emlékezned arra, hogy erős maradj, és tartsd fel a fejed.


Napi szinten fontold meg, hogy minden reggel megkérdezed magadtól, mi az, ami fontos számodra a nap folyamán. Ez segíteni fog meghatározni, hogy miként töltheted el a szabad perceidet, és maximalizálhatod az idődet. Készíts egy listát, állítsd fel a fontossági sorrendet, és mondd meg magadnak, hogy a listán szereplő dolgokat el fogod végezni.


Ne félj kiegészíteni másokat azokért a dolgokért, amelyek nagyszerűvé teszik őket, még akkor is, ha az illető egy vadidegen. Egy szívből jövő bókot kapni valakitől, akit szeretsz, felemelő érzés. De gondolj bele, milyen csodálatos érzés, amikor valaki, akit nem is ismersz, odajön hozzád, és bókot mond.


A jóga nemcsak a fizikai egészségedre van jótékony hatással, hanem a hangulatodat is javíthatja. Ennek eredményeképpen értékes önsegítő eszközzé válik. A jóga gyakorlása segít megnyugtatni az elmét, ami kevésbé tesz téged érzékennyé a stresszel szemben. Már egyszerű technikák, például az ellenőrzött mély légzés is segíthetnek abban, hogy hatékonyabban ellazulj, és csökkentsd a szorongásodat minden nap.


Ha van egy edződ, mentorod vagy hősöd, akire felnézhetsz, az segíteni fog a személyes fejlődésed útján, amikor nehéz idők jönnek. Kétségtelen, hogy néha meg fogsz botlani, és ha van egy megbízható személy, akire valamilyen módon hivatkozhatsz, az megadja neked azt a pozitív energiát, amire szükséged van az akadályok leküzdéséhez. Tartsd kéznél a telefonszámát, ha a gurud egy személyes barátod, vagy tartsd készenlétben a könyvet, ha egy kedvenc szerződről van szó, de mindig legyen azonnali hozzáférésed a személyes inspirációs forrásodhoz.


Mint láthatod, a személyes fejlődés már néhány egyszerű lépésben elkezdődhet. Ha kis adagokban változtatsz, akkor hosszú távú szokásokat alakíthatsz ki, és hasznára válhatsz magadnak és mindenkinek körülötted. A személyiségfejlesztés kiváló időtöltés, ezért ne riadj vissza attól, hogy erőfeszítéseket tegyél magadért!