Audi chiptuning, kisteherautoberles.co.hu árak, téglaburkolat, karpittisztitas.org, alkatrész webáruház, jeep chiptuning, autósiskola, Hamvay Lang certificates

Autochip audi chiptuning elektromos quad téglaburkolat, tégla karpittisztitas alkatrész webáruház chiptuner jeep chiptuning autochip baba mama torna Hamvay lang certificates gyermekjárműAudi chiptuning,BMW kisteherautoberles.co.hu árak, téglaburkolat, karpittisztitas.org, alkatrész webáruház, jeep chiptuning, autósiskola, Hamvay Lang certificates

Menedzserbetegség, avagy a stressz által kialakult betegségek kezelése, vagyis az üzemorvosi vizsgálat fontossága!

Manapság már bizonyított tény, hogy a lelki eredetű problémák fizikai mivoltukban is megjelennek, tehát érzékelhetően hatnak fizikai állapotunkra. Tehát ha túl sok stressz éri a szervezetünket, annak előbb-utóbb fizikai hatása is megmutatkozik, mégpedig valamilyen betegség formájában. Egyes tanulmányok pedig tényszerűen meg is állapítják, hogy igen is hatással van a szervezetünkre, az, hogy miként éljük mindennapjainkat, vagyis, hogy milyen minőségű az életünk. Hisz azokban a társadalmakban, ahol stressz mentes életet élnek az emberek, jóval magasabb az átlag életkor is.

Gondolom sokak számára ismert az a mondás, hogy épp testben, ép lélek, de vajon ha megfordítjuk, akkor is igaz lehet? Tehát az ép lélekhez elengedhetetlen az az ép test?

Ezekre a felvetődő kérdésekre nehéz egyértelmű választ adni, az azonban teljesen biztos, ha az ember testileg és lelkileg harmóniában van önmagával, a világgal, vagy legalább is törekszik a harmóniára, akkor sokkal könnyebben küzd meg a napi nehézségekkel, legyen az magánéleti probléma, vagy éppen munkahelyi nehézség.

Azt gondolom, hogy azzal mindenki tisztában van, hogy minden betegség más és más, ha csak a kezelését tekintjük, már csak akkor is. De annak érdekében, hogy a betegségeket megelőzzük, nagyon- nagy szerepe van a megelőzésnek. A prevenció minden esetben kifizetődőbb befektetés, mivel jótékony hatásait életünk minden területén kamatoztathatjuk. Sajnos az is tény, hogy a mai modern kori társadalmunk egyik nagy betegség okozója, az nem más, mint a stressz. Amely mondhatni állandó jelensége a mindennapjainknak.

Rohanó életet élünk, így a stressz mindig jelen van, és állandóan negatívan hat ránk. Az egyik legnagyobb stressz faktor az emberek életében, az nem más, mint a munkahelyi nyomásból adódó stressz. Minden ember szeretné többre vinni, mindenki szeretne megfelelni az elvárásoknak, és valljuk be manapság állandó versenyhelyzetnek van a dolgozók többsége kitéve.

Talán nem is véletlenül született az a mondás, miszerint „betegre aggódja magát”. Érdemes ezen egy picit elmélázni, hogy vajon érdemes - e a túlzott aggodalom, vagy a túlzott megfelelési kényszer hatására betegre izgulnunk magunkat?

Mindezek tükrében, ma már bizonyított tény, hogy a tartós betegségek kialakulásáért nagymértékben felelős a munkahely által okozott stressz. A határidők pontos tarása, a munkahelyi konfliktusok akár, vagy a rengeteg túlóra, ez mind- mind rámehet az egészségünkre.

Arról sem szabad megfelejtkeznünk, hogy stressz helyzet az embert nem csak és kizárólag a munkahelyén érheti, hisz egyéb más élettereink is vannak. Ilyen például a magánélet, ahol szintén adódhatnak gondok, problémák, vagy helyzetek, melyeket meg kell tudni oldani. Nos, ezek a faktorok összeadódnak, felerősödnek, és igen is hatnak a szervezetünkre fizikálisan, és amikor már túl nagy a nyomás, akkor kezdődnek az igazi problémák, vagyis a stressznek fizikai jelei is előjönnek, tehát megbetegszünk. A gondokat még az is tetézheti, ha a testmozgást elkerüljük, mivel a sport energiákat szabadít fel, sportolás alatt endorfin termelődik szervezetünkben, kikapcsol, felszabadít a mozgással járó tevékenység, tehát ha erre sem szakítunk időt, akkor bizton állíthatom, hogy egyenes utat adunk a beteg és stresszes életnek.

Szerencsére ma már nagyon sok lehetőségünk van ebben a rohanó világban, hogy a betegségeket megelőzzük, elkerüljük. Arról nem is beszélve, hogy ma már törvényi szabályozás írja elő, az üzemorvosi vizsgálatokat. A rendszeres üzemorvosi vizsgálat kiemelkedően fontos, mivel különböző technikákkal képes az orvos a stressz által okozott problémák kiszűrésére, kezelésére, melynek eredményeként sokkal egészségesebb és hatékonyabb munkavégzésre alkalmas dolgozói lehetnek az adott cégnek, mely ezáltal sokkal sikeresebb is lehet. Tehát ne feledje a menedzserszűrés és a rendszeres üzemorvosi vizsgálat elengedhetetlen!